2016/03/14

Jabłka z serkiem kokosowym

Składniki:
- 3 jabłka
- 70-80 g twarogu
- 3 łyżki wiórków kokosowych Kresto
- brązowy cukier trzcinowy
- syrop klonowy

Sposób wykonania:
    Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne do środka każdego jabłka wsypać brązowy cukier trzcinowy nadmiar cukru wysypać  tak by zostało tylko to co się przyklei do ścianek. 
Twaróg wymieszać z wiórkami kokosowymi i dodać 1 łyżkę syropu klonowego. Z powstałej ma kulki i włożyć je do wydrążonych jabłek. Do miseczki wsypać brązowy cukier trzcinowy i zanurzyć w nim jabłka aby cukier pokrył cały farsz. Tak przygotowane jabłka pieczemy przez około 10 minut w temp 200st.C Do momentu aż cukier na wierzchu się skartelizuje.
Podajemy jabłka na gorącą bądź wystudzone polane syropem klonowym.


1 komentarz:

  1. już wiem co zrobię z pozostałymi wiórkami po domowym mleku kokosowym :D

    OdpowiedzUsuń